Zo creëer je extra beleving in jouw sportschoolReady, set, go! Na een lange tijd wachten zijn de sportscholen weer open, eindelijk! Bewegen kent namelijk vele positieve gevolgen voor lichaam en geest. We hebben vier tips voor je op een rij gezet om jouw sportschool klaar te maken voor alle enthousiaste sporters. Zo kunnen al jouw leden coronaproof aan de slag met hun trainingen en sportlessen.

 

Informeer en amuseer

Nu de sportscholen weer open zijn komen er een hoop regels bij kijken. Met het gebruik van narrowcasting in je sportschool kun je leden informeren, amuseren en activeren. Zo kun je de coronamaatregelen in jouw sportschool tonen, het assortiment van de to-go drankjes of mensen vragen een review te schrijven over je sportschool. Met narrowcasting, of digital signage, heb je altijd up-to-date informatievoorziening in jouw sportschool. Door middel van beeldcommunicatie via displays toon je de juiste boodschap op het juiste moment.

Online workout

In onze blog ‘Dé fitnesstrends voor 2021’ beschreven we het al, thuis sporten is een groeiende trend sinds de coronapandemie. Ook nu de sportscholen weer open mogen is het verstandig om online betrokken te blijven. Niet iedereen zal een plekje kunnen reserveren door het beperkte aantal leden dat tegelijk mag sporten. Via online lessen kunnen je leden toch blijven sporten, blijf je contact houden en zorg je voor afwisseling.

 

Muziek verbetert je prestatievermogen

Wist je dat 57% van de leden langer blijft in een omgeving waar muziek wordt gedraaid? Je kunt het bijna niet voorstellen om zonder muziek je rondje sportschool te doen, dat is niet voor niks. Muziek stimuleert je om harder te werken en om het langer uit te houden. Bij uptempo muziek moeten je hersenen simpelweg meer informatie verwerken waardoor ze minder aandacht aan pijn of vermoeidheid besteden. DDJ Media heeft verschillende oplossingen voor achtergrondmuziek zoals de All-in-One muziekcomputer, de DDJ Radio of tailormade muziekprogrammering.

In geuren en kleuren

Wist je dat 75% van onze emoties wordt bepaald door wat we ruiken? Wellicht de meest voor de hand liggende reden om geur toe te passen in de sportbranche is het neutraliseren van onaangename geuren zoals zweet. Geurverspreiders kunnen ingezet worden in kleedkamers en sportzalen om een aangename sportomgeving te creëren en te allen tijde een frisse indruk te geven aan je leden. Een lekker ruikende omgeving wordt namelijk als schoner en netter ervaren! Bekijk de wall of trust om te zien welke klanten gebruik maken van ons geursysteem.

Wil je meer informatie over informatievoorzieningen of achtergrondmuziek op in jouw sportschool? Neem vrijblijvend contact met ons op of lees de blog ‘betere sportprestaties door muziek’.