Vier tips voor beleving op je terras


De terrassen zijn weer open, eindelijk! Hoe zorg je dat je terras er gezellig en uitnodigend uitziet, coronaproof is ingericht en dat je gasten weten aan welke regels ze zich moeten houden. In deze blog lees je vier tips om je terras optimaal in te richten voor je gasten!

 

Ga voor natuurlijk groen

Door planten op je terras te zetten creëer je sneller een huiselijke sfeer. Daarnaast kun je de potten ook gebruiken om looproutes aan te geven of een scheiding maken tussen tafels. Zorg dat de planten of bloemen geen insecten aantrekken, mensen met hooikoorts er geen last van hebben en kijk of de plant geschikt is voor zon of schaduw. Bakjes verse kruiden gaan goed op tafel, zo houden bijvoorbeeld basilicum en citroengras vliegende insecten tegen.

 

Informeer en amuseer

Nu de terrassen weer open zijn komen er een hoop regels bij kijken. Hoe zorg jij ervoor dat je gasten weten wat de basisregels zijn en dat deze nageleefd worden? Narrowcasting is uitermate geschikt om in te zetten als informatievoorziening en gemakkelijk aan te passen wanneer regels veranderen. Ook het assortiment of een weekmenu kun je gemakkelijk op het scherm plaatsen. Bij mooi weer is bijvoorbeeld de cocktail van de maand uitgelicht, bij minder mooi weer warme chocolademelk met verse slagroom. Je informatie is op deze manier altijd up-to-date en de kosten vallen lager uit aangezien je geen terugkomende printkosten hebt voor menukaarten, acties of coronaregels.

Decoratie als finishing touch

Een terras dat leuk is aangekleed is uitnodigend trekt eerder de aandacht. Het is daarom belangrijk om je terras sfeervol in te richten met meubilair én verschillende kleuren en accessoires als kaarsen en kussentjes. Ook kun je zoals eerder genoemd planten op je terras zetten, dit geeft een natuurlijke en rustgevende uitstraling. Niets is zo veranderlijk als het weer. Daarom is een overkapping, schaduwdoek of parasol een echte uitkomst op je terras. Met mooi weer heb je de mogelijkheid je gasten schaduw te bieden, met slecht weer zitten je gasten bedekt en uit de wind. Vuurkorven en heaters zijn ook een groot succes, sfeervol en tegelijkertijd lekker warm.

Sfeervolle achtergrondmuziek

Wist je dat 68% van de mensen eerder een horecagelegenheid binnenstapt met muziek? Achtergrondmuziek is een belangrijke factor in je horecagelegenheid of op je terras. Het brengt een ongedwongen sfeer met zich mee en 15% van de gasten blijft langer zitten met de juiste muziek en een passend volume. Met het All-in-One muzieksysteem kun je zelf je muziek samenstellen of kiezen uit een van de vele samengestelde lijsten. De database wordt continu geüpdate, zodat je altijd toegang hebt tot de nieuwste tracks. Daarnaast levert DDJ Media ook verschillende soorten outdoor audioapparatuur speciaal voor op het terras.

Wil je meer informatie over informatievoorziening of achtergrondmuziek op jouw terras? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk voor meer inspiratie op de wall of trust, we helpen je graag verder! Hou voor de laatste ontwikkelingen de site van Rijksoverheid in de gaten.