Dé fitnesstrends voor 2021


Eerder schreven we over de trends: fitness cocktails, sportclubs als sociale ruimtes en virtuele beelden. Wat deze trends met elkaar gemeen hebben? Dit waren dé fitnesstrends van 2020. Echter heeft de wereldwijde pandemie ervoor gezorgd dat het jaar 2020 anders verliep dan verwacht, waaronder ook voor de sportschool. Met frisse moed en goede hoop op een succesvol nieuw jaar hebben wij het volgende uitgezocht: welke 5 fitnesstrends mag je in 2021 echt niet missen?

HIIT

HIIT, Intervaltraining met hoge intensiteit, blijft in 2021 een populaire trend. Met deze sporttechniek verbrand je snel calorieën, aangezien je in korte tijd een complete workout doet. Handig voor diegene met een volle agenda, je bent namelijk vrij snel klaar met deze oefeningen. HIIT is ook gemakkelijk voor thuis, want je hebt er namelijk weinig materialen voor nodig.

Thuis sporten

Sinds de lockdown in 2020 en het sluiten van de sportscholen zijn mensen dit jaar weer massaal thuis gaan sporten. Met een virtuele les op de TV of diverse sportspullen is thuis sporten eenvoudig in te plannen. De interesse in deze virtuele programma’s blijft in 2021, dus voor sportscholen is het belangrijk om deze mogelijkheid aan te (blijven) bieden. De trend van thuis sporten gaat samen met een andere doorzettende trend in 2021: buiten sporten.

Buiten sporten
De pandemie heeft ervoor gezorgd dat sporten in de buitenlucht een grote groei heeft doorgemaakt. Outdoor trainingen zijn namelijk een geweldige oplossing voor training(en) op 1,5 meter afstand en zorgen tevens voor een gevoel van saamhorigheid Denk hierbij aan sportlessen in het park of bootcamp trainingen. Buiten sporten zorgt voor een goed humeur, betere concentratie en de aanmaak van vitamine D. Kortom, buiten sporten heeft vele voordelen en daarom is dit ook een trend die doorzet in 2021.

Geestelijke gezondheid

In 2020 zijn we ons meer dan ooit bewust van het belang van onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Mentale gezondheid wordt steeds belangrijker, zeker nu er steeds meer druk op ons wordt gelegd. Om even uit deze drukte te ontsnappen worden meditatie en andere technieken gebruikt om de mentale gezondheid te bevorderen. Vele apps en programma’s zijn gericht op zowel korte als lange termijn fitness- en gezondheidsdoelen. Zo waren yoga en pilates al snel stijgende trends, maar zijn door de pandemie nog populairder geworden.

Digitale trends

We zijn al een tijdje bekend met apps die helpen met sporten. Motivatie en uitdaging zijn voor veel mensen een belangrijke factor bij het sporten. 2020 heeft ons laten inzien dat er geen grenzen zijn aan de manier waarop fitness mensen bij elkaar kan brengen. De noodzaak om trainingsondersteuning op afstand mogelijk te maken is alleen maar groter geworden sinds de pandemie. Trends om deze behoefte te vervullen zijn AR (aangevulde realiteit) lessen, slimme spiegels of losse gewichten met sensoren die verbinding kunnen maken met de smartphone.

Wat ons duidelijk is geworden in het afgelopen bewogen jaar? Dat ongeacht het sporten moeilijk wordt gemaakt, men hier vele oplossingen voor verzint om een goede gezondheid te kunnen waarborgen. Benieuwd welke trends wij nog meer voorspeld hebben voor zowel de horeca- als retailbranche in 2021? Je leest het hier!