De fitnesstrends van 2020!

Sportscholen zijn weer open, leden hebben weer behoefte aan sociaal contact én een gezonde levensstijl. Of er nu binnen, buiten, alleen of samen gesport wordt, de ultieme sportbeleving wordt steeds belangrijker. Wij helpen jou bij inspelen op de fitnesstrends door het creëren van de ultieme beleving!

De meest opvallende trends van 2020:

  1. Opkomst van fitness cocktails

Tegenwoordig zijn er talloze verschillende workout opties beschikbaar. Om goed gefocust, getriggerd én gemotiveerd te blijven, wordt het volgen van meerdere lessen achter elkaar steeds populairder. Of het nu gaat om een HIIT les of een mind, body of core les. Om elke les de juiste beleving te kunnen geven én te zorgen dat je leden gemotiveerd blijven, is het van belang dat de muziek en audio bij elke les passend zijn!

  1. Sportclubs als sociale ruimte

Door de opkomst van smartphones, social media en de huidige thuiswerksituatie worden de menselijke contactmomenten steeds minder. De sociale interactie die sportclubs bieden, wordt hierdoor steeds belangrijker. Door het aanbieden van social WiFi bij je sportclub, blijf je in contact met jouw leden voor een ultieme klantenbinding én verzamel je waardevolle data over je leden! Dankzij de social WiFi leer je je leden kennen en kun je inspelen op hun voorkeuren. Maak het contact persoonlijk en vergroot de tevredenheid en loyaliteit van je leden!

  1. Virtuele beelden

Virtuele beelden in combinatie met sporten wordt steeds populairder. Of het nu gaat om digitale lessen van bekende presenters uit de sport- en televisiewereld, het laten zien van de actuele lesroosters of realistische beelden tijdens een spinningclass. Inspireer, entertain, motiveer en informeer; bewegende beelden trekken de aandacht en prikkelen de nieuwsgierigheid van je leden.

  1. Training voor ouderen én kinderen

De gemiddelde leeftijd van leden van fitnesscentra en sportclubs verandert. Gezien de vergrijzing, is het logisch dat er meer vraag is naar trainingen gericht op de oudere doelgroep. Tegelijkertijd stijgt ook de vraag naar trainingen voor kinderen. Ouders willen hun kinderen op een jonge leeftijd kennis laten maken met sporten en daarmee ook in het latere leven actiever laten zijn! Dat muziek en sporten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wist je al. Om de verschillende doelgroepen goed te kunnen activeren en motiveren, is het van belang dat de muziek goed aansluit op de verschillende leeftijden en sportstijlen. Dankzij ons All-in-One systeem is het mogelijk om de muziek zelf samen te stellen én verschillende muziek in verschillende ruimtes af te laten spelen!

Meer weten?

Wil je meer weten over het verhogen van de klantbeleving én de motivatie op jouw locatie? Neem contact  met ons op of lees meer over de mogelijkheden voor de ultieme beleving tijdens het sporten!