5 X de beste wespwerende terras tips!

Ken je dat? In je ooghoek zie je wespen zwevend boven de glazen van je terras-gasten vliegen en je hoopt maar dat ze weggaan en je gasten met rust laten…

Hoogste tijd dus om om wat oplossingen in de praktijk te brengen zodat je je op goede service kunt richten in plaats van achter insecten toe hoeven aanrennen!
In een aantal provincies worden nu al vier tot zes keer meer wespen gezien dan gemiddeld. Opvallend is hoeveel mannetjes wespen (darren) er worden gespot. Normaal gesproken gaan de mannetjes voor de winter dood, nadat ze de koninginnen hebben bevrucht, daar is nu blijkbaar verandering in gekomen. Eind juli wordt er het meeste overlast verwacht. Vandaar dat wij wat handige tips op een rijtje hebben gezet om jouw terras wespen-vrij te maken! DO:

  1. Serveer limonade in een afgedekte jampotglas: houdt de zoete lucht tegen en het staat leuk, so why not try!
  2. Wespen houden niet van rook. Steek één of meerdere wierookstokjes aan. Kies een lekkere geur en je hebt er nog profijt van ook! (Geurmarketing werkt, wij zeggen het al jaren!)
  3. Snijd een citroen of sinaasappel in schijfjes en druk daar kruidnagel in en zet op een schoteltje.
  4. Maak de terrastafels schoon met azijn, wespen houden niet die zure azijnlucht.
  5. Doe wat ongebruikte koffie op een schoteltje en steek dat aan, gelukkig houden wespen niet van koffie!

DON’T! Slaan heeft een averechts effect. Als je naar ze slaat, activeren ze een alarmstof waardoor er nog meer wespen komen..

Benieuwd wat geurmarketing voor jouw gasten (dus niet alleen wespen) kan doen? Vraag ons om advies, we helpen je graag! Of lees hier verder over de mogelijkheden van geurmarketing.