5 X de beste wespwerende terras tips!

Ken je dat? Een bomvol terras, met gasten in goed gezelschap die genieten van een drankje en hapje, op warme zomerdagen. Tot je opeens in je ooghoek wespen zwevend boven de glazen van je terras-gasten ziet vliegen en je alleen maar kan hopen dat ze weggaan…

Dé hoogste tijd om wat oplossingen in de praktijk uit te voeren zodat je je op je gasten kunt richten in plaats van achter insecten aan toe hoeven rennen!

In een aantal provincies worden nu al vier tot zes keer meer wespen gezien dan gemiddeld. Opvallend is hoeveel mannetjes wespen (darren) er worden gespot. Normaal gesproken gaan de mannetjes voor de winter dood, nadat ze de koninginnen hebben bevrucht, daar is nu blijkbaar verandering in gekomen. In augustus wordt de meeste overlast verwacht. Vandaar dat wij wat handige tips op een rijtje hebben gezet om jouw terras wespen-vrij te maken!

DO:

  1. Serveer limonade in een afgedekte jampotglas: houdt de zoete lucht tegen en het staat leuk (owel op het terras als op insta), so why not try!
  2. Wespen houden niet van rook. Steek één of meerdere wierookstokjes aan, kies een lekkere geur en je hebt er nog profijt van ook! (Geurmarketing werkt, wij zeggen het al jaren!) Mocht je liever geen wierookstokjes neerzetten, overweeg dan het DDJ Geursysteem. Een compact, gebruiksvriendelijk geursysteem, inclusief timer en programma’s, dat zorgt voor een perfecte geurverspreiding.
  3. Snijd een citroen of sinaasappel in schijfjes, druk daar kruidnagel in en zet op een schoteltje.
  4. Maak de terrastafels schoon met azijn. Wespen houden niet van die zure azijnlucht.
  5. Doe wat ongebruikte koffie op een schoteltje en steek dat aan. Naast azijnlucht houden wespen ook niet van koffie.

DON’T! Slaan heeft een averechts effect. Als je naar ze slaat, activeren ze een alarmstof waardoor er nog meer wespen komen..

Benieuwd wat geurmarketing voor jouw gasten (dus niet alleen wespen) kan doen? Vraag ons om advies, we helpen je graag! Of lees hier verder over de mogelijkheden van geurmarketing.