Menu signage: proef de sfeer

Wist je dat door het tonen van afbeeldingen op de menukaart gasten sneller en gemakkelijker een keuze maken? Dit komt doordat het brein dan minder tekst hoeft te verwerken. En wist je dat beelden ervoor zorgen dat die keuze van je gasten gemaakt wordt op basis van smaak in plaats van de portemonnee? Met behulp van digitale menuborden kun je jouw gasten vanaf moment één verleiden om een smakelijke keuze te maken!

Maar hoe werkt dat dan, narrowcasting? In deze blog vertellen we jou meer over het gebruik van digitale menuborden én de voordelen hiervan.

Een smakelijke perceptie

Met dynamische menuschermen voorzie je jouw gasten van realtime informatie over je menu, prijzen en acties. Het tonen van beelden van gerechten zorgt ervoor dat je gasten makkelijker een keuze kunnen maken. Afbeeldingen worden sneller door het brein verwerkt dan stukken tekst die het gerecht beschrijven. Onbewust worden gasten door middel van menuborden overgehaald tot een up-sell (een extra grote portie) of een cross-sell (een salade erbij). Daarnaast dienen bewegende beelden als wachttijdverzachter waardoor de wachttijd bij de kassa door gasten tot 35% korter wordt ervaren.

Altijd up-to-date

Menuborden zijn de perfecte manier om op elk moment van de dag in te kunnen spelen op (lokale) acties, het weer, het tijdstip en zelfs de voorraad. Wat denk je van een daghap, een lunchspecial of juist een excellente dineractie? Een prijswijziging doorvoeren, een aanpassing maken om in te spelen op externe factoren of een uitverkocht gerecht van het menu afhalen? Door je menukaart te digitaliseren is dit met één druk op de knop mogelijk. Dat scheelt weer printkosten!

Hardware

Bij de keuze van het soort displays, is het van belang dat jouw boodschap de aandacht van je gasten trekt en ze tegelijkertijd informeert. Om de boodschap zo goed mogelijk op te laten vallen, adviseren we schermen met een fijn design en extra smalle behuizing. Om te zorgen dat je menu zo aantrekkelijk mogelijk gepresenteerd wordt, zijn schermen met een zuivere en hoge helderheid van belang. Het is mogelijk om je menu te tonen op een enkel scherm, of via een opstelling van meerdere schermen zodat het gehele menu getoond kan worden! Om de content af te spelen wordt gebruik gemaakt van een mediaspeler, die zowel één als meerdere menuschermen aan kunnen sturen. Hierdoor kun je de content eenvoudig inplannen en aanpassen.

Wil jij ook je gasten vanaf moment één gelijk inspireren én op een eenvoudige, kostenefficiënte manier je menu altijd up-to-date houden? Neem contact met ons op of kom een kijkje nemen in ons Innovation Lab in Naarden.