Video- en ledwalls: meer omzet door ‘kijkcijfers’

Wist je dat 33% van de winkelende consumenten kijkt naar commerciële instore video’s? En wist je dat 29% van dezelfde consumenten wel eens spontaan een product koopt nadat zij dit op een scherm hebben gezien?

Met een video- of ledwall creëer je een ultieme dynamiek van beweging en boodschap. In deze blog vertellen wij je meer over het effect van video- en ledwalls.

Aandacht trekken

Content op digitale displays verscherpt het klantbewustzijn. Het is namelijk zo dat content op digitale displays bij 52% van de klanten beter blijft hangen dan een stilstaand beeld, zoals een reclameposter.

Bij een video- of ledwall worden er meerdere schermen aan elkaar gekoppeld. Hierdoor wordt er een grote, aandachttrekkende presentatiewand gecreëerd. De vorm, afmeting en de invulling van content kun jij allemaal zelf bepalen Met pakkende animaties, graphics en video’s, zijn video- en ledwalls altijd een eyecatcher!

Krachtige content

Content is het krachtigst wanneer dit op het juiste moment getoond wordt. Video- en ledwalls zijn uitermate geschikt om in te spelen op acties, (lokale) actualiteiten en het tijdstip. Via een goed content management systeem, kun je de content vooraf inplannen en op elk gewenst moment  aanpassen om bijvoorbeeld in te spelen op promoties, het weer of actualiteiten.

Hardware

Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een videowall en een ledwall? Een videowall is opgebouwd uit meerdere displays en alleen geschikt voor indoor toepassingen. Doordat een videowall is opgebouwd uit meerdere displays, zijn er kleine zwarte randen, ook wel ‘bezels’ genoemd, zichtbaar tussen de schermen. Een ledwall is geschikt voor indoor- én outdoor toepassingen. In tegenstelling tot een videowall is een ledwall is opgebouwd uit meerdere panelen welke naadloos tegen elkaar aansluiten.

Wil je advies over de keuze voor een video- of ledwall? Wij kijken vrijblijvend samen met jou naar jouw locatie en doelstellingen. Zo zorgen wij dat jouw boodschap op de juiste manier getoond wordt zonder verlies van kwaliteit!

Wil je liever de schermen op een andere manier inzetten/ toepassen? Naast video- en ledwalls kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld etalageschermen of menu signage.

Meer weten over de voordelen en het gebruik van video- en ledwalls voor jouw onderneming? Neem contact met ons op!