Spotify niet boetevrij, DDJ Media wel!

Geen boete? Maar wel de beste legale achtergrondmuziek in je zaak?

Draai geen Spotify, maar DDJ Media!


Vrijdagmiddag 13.00 uur. Je drukt Spotify uit op je computer, stapt in de auto en zet je Spotify op je telefoon aan. Plots wordt Martin Garrix onderbroken door een dwingende PIEPPPPPP!! Balen! Lege tank! Terwijl je staat te tanken word je vergezeld door de up-tempo beat van Bruno Mars’ Granate. Met een volle tank en zonnig gemoed draai zingend je de snelweg op. Je trapt het pedaal extra in, waardoor je ruim op tijd het stadscentrum binnen rijdt. Even snel naar de AH want hongerig geworden. Het herkenbare stemgeluid van Ed Sheeran verwelkomt jou. Je trekt her en der wat uit de schappen, kijkt op je telefoon en ziet dat je afspraak al bij Bagels & Beans is aangekomen. Gauw erheen! De typische vrijdagsdrukte in de lunchroom schommelt zachtjes mee op de zoete klanken van Norah Jones. Je neemt plaats en wentelt je in de warme koffiegeur.

Waarom Spotify in je zaak verboden is?

Herkenbare (muziek)situatie? Jij hoort ook vast overal waar je komt muziek, niet? Ieder café, tankstation en elke winkel draaien achtergrondmuziek. En dat is niet voor niets! Muziek werkt sfeerondersteunend. Het zorgt voor een prettig gevoel, we blijven ergens langer, geven meer uit en komen terug vanwege dat fijne gevoel. Die klantbeleving wil je als ondernemer ook aan jouw klanten meegeven, toch?

 Je hebt een aantal keuzes kwa muzieksystemen. Helaas zijn ze niet allemaal legaal. Je hebt namelijk te maken met de rechten die op muziek zitten, tenzij je rechtenvrije muziek afspeelt. Spotify heeft gelukkig afspraken met Buma/Stemra waardoor jij thuis ongelimiteerd je favoriete muziek kunt downloaden. Echter, in je winkel of restaurant geldt dat helaas niet. Voor openbare gelegenheden zijn andere afspraken, welke het verboden maken Spotify aan te zetten in jouw publieke ruimte.

Voordelen & klanten van DDJ Media 

Wil je boetes voorkomen? Zet Spotify dan niet buitenshuis aan! Maar kies voor een ander muzieksysteem, zoals DDJ Media! Volledig legale muziek voor elke gelegenheid, aangepast op jouw doelgroep en makkelijk in gebruik.

 Albert Heijn, HEMA, Bagels & Beans en vele, vele anderen gingen jou voor. Geen Spotify wat zij draaien, maar DDJ Media! Wist je dat we ook rechtenvrije muziek aanbieden? Dat is wel een heel goedkope manier om toch een fijne sfeer te creëren voor een mooie klantervaring!

Meer weten over DDJ media muzieksystemen, Spotify en rechten(vrije) muziek?

Wij adviseren jou graag!