Retail innovatieprijs gewonnen door Speakap!

De bewonderenswaardige innovatieprijs voor de retail branche is dit jaar gewonnen door het veelzijdige en eenvoudige ‘Speakap’!

 Wat is dat dan, dat Speakap?

Speakap is de nieuwste app voor interne bedrijfscommunicatie. Een soort Facebook voor jou en je collega’s.

Wat hebben we eraan en hoe werkt dat dan precies?

Speakap is te vergelijken met een social mediakanaal specifiek voor jou en jouw collega’s; alleen beschikbaar voor de werknemers van een bedrijf. Het werkt ook met een ‘tijdlijn’, zoals we die van Facebook en LinkedIn kennen.

Functies zijn o.a.:

  • Het plaatsen van updates (als foto’s en documenten), welke worden gevolgd en gezien door degenen voor wie dit relevant is.
  • Een chatfunctie voor privégesprekken en uitwisselen van documenten.
  • Pushmeldingen/notificaties waardoor je op de hoogte wordt gehouden van updates, roosters ed. van mensen die in dezelfde groep zitten.

Opgelost wordt dus het probleem van verspreide communicatie (emailtje hier, WhatsAppje daar) als ook de dunne lijn tussen persoonlijke en zakelijke communicatie (veel voorkomende ergernis).  Facebook en LinkedIn zijn nog altijd zeer populaire en groeiende social media kanalen. Alleen niet iedereen vindt het prettig persoonlijke en zakelijke informatie door elkaar te laten lopen. Deze communicatie app speelt daar super goed op in. Daarbij bundelt Speakap dus alle informatiestromen op een eenvoudige en efficiënte manier.

Hebben jullie hem al getest? Laat het ons weten!