De vrijheid vieren met muziek!

Muziek heeft de bijzondere eigenschap dat het ons emoties laat voelen, die we met anderen delen als we er samen naar luisteren. Daarom vieren we op 5 mei onze vrijheid met muziek.

Op 5 mei vieren we dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. Maar ook om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. In 14 verschillende steden in het land worden daarom bevrijdingsfestivals georganiseerd.

Elk jaar gaan de ambassadeurs van de Vrijheid langs de bevrijdingsfestivals om een speciale muzikale boodschap over te brengen. De koninklijke landmacht ondersteunt deze ambassadeurs  door middel van een helikoptervlucht van festival naar festival. Dit jaar zijn de ambassadeurs Ronnie Flex, Fedde Le Grand en My baby. Wil jij één van deze artiesten live zien optreden?

Fedde Le grand draait bijvoorbeeld in Den Haag waar ook Candy Dulfer en DI-RECT aanwezig zullen zijn. My Baby speelt in Haarlem waar onder andere ook Alain Clark, Rico & Sticks en Triggerfinger optreden. Ronnie Flex deelt het podium in Flevoland met Wulf en Coen & Sander die daar de avond afsluiten met een DJ-set. Genoeg mogelijkheden dus om de vrijheid te vieren!

Ben je nog op zoek naar een plek om samen muzikaal de vrijheid te vieren? Zit je in Brabant, Drenthe of in Zeeland, overal door het hele land zijn er bevrijdingsfestivals. Kijk hier voor het volledige programma.