DDJ Eftelingmuziek tegen ongewenste bezoekers

De muziekprogrammering van DDJ Media is van alle markten thuis! Voornamelijk om bezoekers langer in je zaak of winkel te laten blijven en een unieke klantbeleving te bieden.

Maar andersom kan het natuurlijk ook. Zoals op Amsterdam Centraal, waar sinds april de DDJ Radio met een tailormade Efteling programmering dienst doet om ongewenste bezoekers te weren. De samenwerking is ontstaan doordat winkeliers van de IJ-passage op het Centraal Station wat wilden doen aan de mensen die na sluiting van de winkels in de passage rond bleven hangen of zelfs bleven slapen. Samen met de winkeliers, NS en DDJ Media is deze vorm van ‘unieke klantbeleving’ op Amsterdam CS ontstaan. En uniek is deze beleving zeker te noemen!

Carnaval Festival in repeat

In de passage wordt tussen half 6 en 8 uur ’s ochtends en na negenen ’s avonds Eftelingmuziek gedraaid. En nee, deze deuntjes zijn niet bedoeld om een sprookjesachtige sfeer in de passage te brengen. Door het herhaaldelijk draaien van deze melodietjes zouden bezoekers zich gaan irriteren, waardoor ze na sluitingstijd niet te lang blijven hangen. Volgens de winkeliers werkt het goed, er wordt inmiddels een stuk minder langdurig verbleven en geslapen.
Voormalig Efteling-componist Ruud Bos kan zich hier wel wat bij voorstellen: „Herhaling is irritant. Elke ochtend Brinta-pap is ook niet prettig.”