Rechtenvrije muziek: geen Buma/Stemra, wel sfeer!

Rechtenvrije muziek: achtergrondmuziek zonder Buma/Stemra en SENA kosten!

Muziek is van onschatbare waarde bij het optimaliseren van sfeer, klantenbinding en omzet. Let maar eens op: bijna elke stap die je buiten de deur zet wordt ondersteund door achtergrondmuziek. Winkels, ziekenhuizen, cafés, tankstations en zelfs parkeergarages maken allemaal gebruik van deze marketing truc. Ja, het blijft een simpele ‘marketing truc’. Men draait niet zomaar muziek. Er zit een bedoeling achter: geluid is onze eerste zintuiglijke waarneming, die onze andere zintuigen stuurt. De juiste achtergrondmuziek zorgt ervoor dat wij ons als bezoeker ergens thuis voelen, langer blijven en terugkomen (of niet)! De juiste achtergrondmuziek draagt bij aan een hogere omzet.

Wat is Buma/Stemra ook weer?
Het liefst draaien wij ondernemers muziek in onze zaak. Echter, niet iedereen heeft daar het geld voor! Het kan namelijk een flinke kostenpost zijn omdat je –indien je legaal muziek draait- geld betaalt over de rechten die op ieder nummer zitten: zogeheten Buma/Sena kosten. Dit bedrag is onder andere afhankelijk van de grootte van je bedrijf (werknemers/oppervlakte/klandizie). Er zijn echter ook legale en betaalbare muzieksystemen, zoals die van DDJ!

Rechtenvrije muziek van DDJ: legale, goedkope muziek
Een muzieksysteem als Spotify, vraag je je af? Daarvoor betaal ik toch ook geen Buma/Sena? Ja en nee. Spotify heeft namelijk zelf een deal gesloten met Buma/Stemra en SENA; die deal houdt in dat gebruikers Spotify niet mogen draaien in openbare ruimtes die een groter doel heiligen (zoals winst maken). Je kunt natuurlijk de gok wagen… Je zet Spotify of een online radiozender aan in de zaak en er lijkt niets aan de hand. Tot je gecontroleerd wordt; dan ben je gelijk flink de pineut!
Wil je legale en goedkope muzieksoftware? Dan kies je natuurlijk voor een DDJ muziekcomputer! Wij hebben een zeer ruim aanbod aan muziek, geheel naar eigen wensen in te vullen. DDJ Media biedt muziek met en zonder Buma/Sena kosten. Rechtenvrije muziek is muziek van minder bekende artiesten, maar het blijft uiteraard passende, sfeerverhogende achtergrondmuziek!

We zijn al sinds 2005 gespecialiseerd in op maat gemaakte muziek, muzieksystemen en muzieksoftware. Onze muzieksystemen zijn:

  • gebruiksvriendelijk
  • zeer uitgebreid
  • volledig te personaliseren

Ergo: achtergrondmuziek in je zaak is onmisbaar, maar let goed op welke muzieksoftware je kiest! DDJ Media heeft zeer uitgebreide muziekcomputers en ook rechtenvrije muziek: legale en betaalbare muziekoplossingen!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Vraag gratis advies aan, wij helpen je graag! www.ddjmedia.nl/contact